Børnehaven Åge Hjørring
Indhold
Velkommen
Lukkedage
Personale
Faglige distriksteam
Forældreråd
Læreplanerne
Pjecer og foldere
Pædagogiske tilsynsrapporter
LOG-IN
Forældre Log-in
Personale Log-in
Kontakt
Børnehaven Åge Hjørring
Aage Holms Vej 6
9800 Hjørring

Tlf.: 72334510
E-mail: aage@hjoerring.dk
Åbningstider
Børnehaven Åge Hjørring
Mandag06:30 - 16:30
Tirsdag06:30 - 16:30
Onsdag06:30 - 16:30
Torsdag06:30 - 16:30
Fredag06:30 - 16:00
Lørdag00:00 - 00:00
Søndag00:00 - 00:00
Velkommen
Børnehaven Åge
Børnehaven Åge er en kommunal børnehave i område syd/øst med mange udfordrende m2 både ude og inde. Huset rummer i gennemsnit 80 børn i alderens 2,10-6 år. Børnehaven er funktionsopdelt. Den er opdelt i arbejdende værksteder, fordelt på motorikrum, musikrum, kreativt værksted, bibliotek, konstruktionsrum og et rum med plads til fordybelse (i daglig tale stillestuen). De er indrettet til at kunne opfylde forskellige funktioner og børnene færdes frit i hele huset:

• Byggerummet: Her findes hovedparten af institutions konstruktionslegetøj. Det vil sige masser af legoklodser, togbane, magneter, forskellige legedyr, biler m.m.
• I Stillerummet findes puslespil, spil, dukkekrog, computere, læsekroge, legekøkken, akvarie m.m.• I Motorikrummet er der masser af gulvplads, puder, klatretove hoppemadrasser.
• Vi har desuden et kreativt værksted, musikrum, bibliotek og flere små læringsmiljøer fordelt ud over børnehavens indendørs og udendørsarealer.• Vi tilstræber, at der er mulighed for både store armbevægelser samt plads til ro og fordybelse.
• Vi har en skøn naturlegeplads med bl.a. gynger, rutsjebane, drivhuse, bålhus og høns. På legepladsen vil man møde børn, der leger i mudderkøkkenet, spiller fodbold, bygger huler, graver store huller eller cykler. Andre er måske i gang med at samle æg hos hønsene eller feje fliserne sammen med en voksen. Vi har indrettet legepladsen således, at der er mange kroge og legesteder og muligheder for mange forskellige slags lege, da vi gerne vil tilgodese børns udeleg.

Vi arbejder ud fra den styrkede læreplan og tager udgangspunkt i børnenes ideer, tanker og behov. Vi tilstræber at arbejde med børns spor, dokumentation og synliggørelse af børnenes hverdag. Vi prioriterer legen højt. Vi har altid fokus på vores kerneopgave: Børns trivsel, udvikling, læring og dannelse.

Vi bruger vores facebookside flittigt. Der bliver jævnligt postet billeder og videoer af projekter, aktiviter, udflugter og lignende. Du finder os på: https://www.facebook.com/boernehavenaage
Morgenstund
Børnehaven åbner kl. 6.30. Indtil kl. 7.30 opholder vi os i vores fællesarealer. Vi tilbyder morgenmad i tidsrummet 06:30-07:30, som kan bestå af f.eks. havregryn, havregrød, cornflakes, mælk, rugbrød, ost og marmelade
Formiddag
Efter morgenmaden åbner vores arbejdende værksteder. En formiddag i Børnehaven Åge kan se ud på følgende måde: Nogle er i gang med at tegne, måske er én af de voksne i gang med at fortælle en historie i hyggekrogen og én bager med en gruppe børn. I puderummet er der gang i en vild pudekamp, i værkstedet males eller modelleres der, og i byggerummet er en kæmpe togbane ved at blive konstrueret. 

Kl 09:00-09:45 er der mulighed for at spise formiddagsmad. Hvert barn medbringer et stykke frugt pr dag. Børnene hjælper med at anrette den inden formiddagsmaden, hvor den serveres sammen med et stykke knækbrød eller en nybagt bolle.
Frokost
Kl. ca. 11.30 er det frokost tid. Vi rydder op inden vi samles i spisegrupperne, hvor vi holder samling. En samling kan f.eks. bestå af: vi synger, fortæller om noget vi har oplevet, leger en leg, fortæller en historie eller noget helt andet, inden vi sætter os til bordet og spiser vores madpakker.
Eftermiddag
Frem til kl. ca. 16.00 er der mulighed for leg og aktivitet i hele huset ligesom om formiddagen.

Kl. ca. 14.00 spiser vi resten af vores madpakker rundt om i børnehaven eller på legepladsen. Børnene bestemmer selv, hvor de vil sidde og om de vil deltage.

kl. 15.30-16.00 rydder vi op i alle legerummene og samles herefter i vores fællesarealer. Her afsluttes dagen med læsning, tegning, leg, oprydning og andet.
Henvendelse udenfor åbningstid
Henvendelse udenfor åbningstid kan ske på 41224510 til faglig leder Martin Vejborg Clausen